Mi is az az EFI?

Az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) egy új szolgáltatási forma az egészségfejlesztés területén. A szolgáltatások igénybevételéhez nem szükséges sem beutaló, sem TAJ-kártya. Kistérségünkben Hajdúböszörményben, Hajdúnánáson és Hajdúdorogon működik közösen egy EFI. Ez a blog az aktuális eseményekről számol be, a programnaptárért látogassa meg weboldalunkat: http://efi.eszv.hu/

Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz

Kövessen minket Twitteren

Honlapunk

Névtelen-1.png

Lezárult az Egészségfejlesztési Iroda pályázati ciklusa

2015.08.28. 09:08 Hajdúböszörmény EFI

Sikeres az Együtt az egészségünkért egészségfejlesztési program!

Lezárult az Egészségfejlesztési Iroda pályázati ciklusa, és az első 17 hónap alapján sikeresnek ítélhető a működése. Az EFI által szervezett programokon közel húszezren vettek részt. Az EFI a kistérség meghatározó prevenciós egészségközpontjává vált.

A kistérségi Egészségfejlesztési Iroda Hajdúböszörmény, Hajdúnánás, Hajdúdorog településeken működik. Az EFI keretében 9 klub működött, melyeken összesen több mint 4000 fő vett részt. A klubok közül kiemelkedett az „Édes élet – cukorbetegek klubja” program, valamint a „Közös szívügyünk – szív és érrendszeri betegek klubja” közössége. A klubokon kívül étrendi és testmozgás tanácsadással is rendelkezésre állt az EFI, ami újabb 700 embernek segített.

Településenként került megszervezésre 3 Egészségnap, 3 Sportnap, valamint 3 Flashmob (villámcsődület) is, amelyen közel 2000 fő vett részt, szórakozva tanulva az egészségtudatos életről. az érdekes előadásokon túl számos különböző játékot és sporttevékenységet lehetett kipróbálni.

Az egyik legnépszerűbb program a fiatalokat megcélzó Interaktív Egészségfejlesztési Kiállítás volt, amellyel a három település összes iskolása találkozhatott. A három hónapon keresztül zajló vándorkiállításon közel 3000 fő vett részt, többségében diákok. A fiatalok ilyen korai megszólítása kiemelten fontos az egészségtudatosságra való nevelésben.

Érdemes megfigyelni, hogy a szűréseken résztvevők közül a legaktívabb réteg a 25-54 év közöttiek, akiknek különösen oda kell figyelni az egészségtudatos életre. Az egészségtudatosság, a megfelelő táplálkozás, rendszeres sportolás, és az évenkénti szűrések biztosítják a hosszú és egészséges életet.

10 klubvezető, számos vendég előadó és összesen 19 háziorvos segítette az EFI munkatársait a szakmai programokban, szűrésekben.

Az EFI folytatja működését. A fenntartási időszak programjaival, klubjaival kapcsolatban kérjük keressen fel bennünket az alábbi elérhetőségeinket.


Névtelen-1.png

A kistérségi Egészségfejlesztési Iroda elérhetőségei:

Cím: 4220 Hajdúböszörmény, Korpona utca 17.

Telefonszám: +36 20 298 8867

Email: efi@eszv.hu

Honlap: http://efi.eszv.hu

Facebook: https://www.facebook.com/hajduboszormenyefi

 

logo.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hajduboszormenyefi.blog.hu/api/trackback/id/tr607740246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása